El Balanç de finals d’any i el Mindfulness per al 2020

Mindfulness 2020

S’acosta el final del 2019 i, com a cada canvi de cicle, tenim la tendència a revisar el que ha estat i a fixar-nos nous objectius per l’any que s’acosta.

El balanç de finals d’any

Idealment el balanç de finals d’any ens hauria de deixar la sensació dolça d’haver avançat en el nostre creixement personal. És a dir, d’estar més alineats amb el nostre propòsit vital. De conèixer-nos millor, d’estimar-nos més, d’estar en major equilibri intern per poder sostenir els reptes del dia a dia. D’haver après a gestionar més bé els nostres pensaments intrusius, les nostres emocions difícils. D’haver aprofundit en la comunicació i les relacions amb els altres. D’haver après a gaudir més de cada moment, aquí i ara, amb la sensació d’estar traient-li tot el suc a la vida, d’estar vivint-la més i millor que l’any anterior

Aleshores el pas del temps no és un problema, és un regal

Però el dia a dia no ens ajuda. Vivim en una cultura dels resultats, de l’acció, del futur, sempre a la recerca externa de més. Per no parlar de la infotoxificació i de l’alarmisme permanent que ens bombardegen des dels mitjans de comunicació. No vivim des de l’experiència interna, del que som, de l’essència, de la vida. Vivim en els tràmits per arribar a algun lloc extern i la vida se’ns escapa projectant el futur.

I en canvi l’acontentament interior és un estat disponible a tots, aquí i ara. I no és complicat d’arribar-hi. Tan sols cal que ens aturem un moment a connectar amb nosaltres mateixos, que aprenguem a posar la nostra atenció en el moment present. Que accedim a la calma interna que ja està en nosaltres, sota una capa feixuga de complexitats mentals que podem deixar enrere. Que ens regalem el temps per escoltar-nos, per tractar-nos amb més amabilitat, especialment en els moments difícils. Que ens permetem deixar de fer en certs moments i senzillament gaudim del ser, més que suficient. Que en la senzillesa trobem major connexió amb nosaltres, amb els altres, amb la natura i el tot.

Això és el que fa el Mindfulness o l’entrenament de l’atenció plena. Un conjunt de tècniques de meditació i autoconeixement que es poden integrar fàcilment en la nostra vida i aporten canvis visibles ràpidament.

Mindfulness per al 2020

Personalment crec que l’aprenentatge no acaba mai però sí que podem sentir si anem avançant en els nostres petits i grans reptes. Si les lliçons que se’ns van presentant són noves i més subtils, si les resolem de millor manera que abans, en comptes de trobar-les repetides i difícils, és que anem bé…

L’any nou, amb una mica de sort, ens regalarà 366 -sí, el 2020 en tenim una de més 😉 – oportunitats noves de creixement que podem entomar amb il·lusió i gratitud. 366 oportunitats per fer-nos tornar una vegada i una altra al moment present. Per anar creixent i donar-nos del tot, a nosaltres, als altres, a la vida.

A Gestalt Banyoles impartim classes i cursos intensius de Mindfulness per a anar explorant i integrant les eines de creixement personal de l’atenció plena… t’animes a viure un 2020 amb més plenitud? Activitats Mindfulness 2020.

Pots llegir una versió abreujada d’aquest article a la Revista l’Agenda de Banyoles. I si vols tibar del fil de les eines del Mindfulness pots consultar els nostres Cursos i Sessions  Mindfulness 2020 o altres articles del Blog.