AUTOCURA, EXERCICI pràctic amb àudio

Autocura o com connectar amb les nostres necessitats i actuar

L’autocura són aquelles accions que duem a terme per mantenir la nostra vida, la nostra salut (entesa en un sentit ampli com a salut física, mental i social, tal com la defineix la OMS ) i el nostre benestar.

En el món occidental, abans del 2020 ja anàvem prou coixos d’eines que facilitessin el nostre benestar mental i emocional.

I és que portem un ritme de vida trepidant, patint estrès i ansietat. I se’ns empeny constantment a excel·lir en tots els àmbits. De manera que ens pressionem per ser cada vegada més. Més llestos, exitosos professionalment, més guapos, més en forma (i sobretot no se’ns acudeixi envellir). Sense oblidar que hem de ser cada vegada més ecologistes, espirituals, activistes, etc. per arreglar el món.

A això hi podem sumar la nostra tendència cultural a anar enfora i estar en l’acció, en comptes de posar atenció també a la nostra experiència interna. Cosa que ens permetria estar en contacte amb les nostres necessitats autèntiques i profundes, i que siguin aquestes les que dirigeixin les nostres passes.

Si a això hi afegim els reptes que ha portat la pandèmia del covid, és fàcil d’entendre el grau de malestar emocional i mental que experimentem moltes persones (tots a estones, i algunes persones de forma persistent, tendint a l’esgotament mental, la manca de vitalitat o la depressió).

De manera que us proposo un exercici pràctic per esbrinar com podem tractar-nos millor aquest 2021 responent a les nostres necessitats autèntiques. Trobareu la pràctica guiada en l’àudio a sota, avanço primer el que farem.

Exercici i àudio d’auto-indagació per a l’auto-cura


En aquest exercici primer ens aturarem i ens farem presents amb nosaltres mateix@s.

Buscarem els punts de tensió que puguem sentir al cos i els relaxarem conscientment, per a que la nostra ment es pugui assentar millor en la pràctica.

I després portarem la nostra atenció al cor, al nostre nucli de connexió i saviesa més profundes. I ens demanarem com podem tenir cura de nosaltres, al llarg dels propers mesos, en les diferents dimensions de la nostra vida: físicament, mentalment, emocionalment, relacionalment i espiritualment. Deixant que les respostes sorgeixin de forma espontània…


Podeu escoltar aquí l’àudio de la pràctica guiada d’autocura:

Àudio exercici autocura en Català – Relaxar-nos, connectar, escoltar les nostres necessitats profundes

Desitjo de tot cor que us hagi estat d’utilitat i que ens comprometem, avui i al llarg dels propers mesos, a tenir cura de nosaltres en totes les nostres dimensions. Especialment si també tenim cura d’altres i poc temps. Aleshores encara és més important nodrir-nos per poder seguir donant el millor de nosaltres mateix@s en aquest món incert i faltat de persones plenes.

Una abraçada apretada i fins aviat!

Recordeu que disposeu d’altres recursos al Blog i que fem Sessions de Mindfulness Online via Zoom cada setmana.

Marta