ÀUDIO MEDITACIÓ MINDFULNESS DE TANCAMENT DE L’ANY 2020

Una pràctica guiada per tancar aquest 2020 tan complexe

A sota hi trobareu l’àudio Meditació Mindfulness de tancament de l’any 2020 en català. Abans us explico breument el per què d’aquesta pràctica.

I és que ja som a finals d’any. D’un any especialment complicat que acabem immersos encara de ple en la pandèmia del Covid19 i en la incertesa de com serà l’any vinent.

Aquest any alguns hem patit pèrdues personals, d’altres pèrdues professionals i econòmiques. I tots hem perdut la llibertat de moviment, d’abraçar els nostres quan volem, de viure sense por, límits o reserves…

Integrar, reconèixer, agrair…

La ment necessita integrar les experiències difícils per assimilar-les, i reconèixer-les en meditació ens ajuda a fer-ho.

I també és cert que, malgrat tot, aquest any hem seguit gaudint de privilegis i regals. Com la vida. O tenir un sostre sobre el cap i un plat a taula. L’amor dels nostres. O d’altres que recordarem a través de l’àudio Meditació Mindfulness de Tancament de l’any 2020 que trobareu més avall.

Fer-nos conscients del que sí tenim i del que sí va bé en la nostra vida ens dóna una visió més objectiva.

I és que la nostra ment és pessimista per naturalesa, es fixa més en les coses negatives que en les positives. Això ho fa perquè té com a missió assegurar la nostra supervivència i per tant li interessa més resoldre problemes que apreciar les coses que sí van bé. Rick Hanson, neurocientífic i psicòleg, ho descriu així de gràficament:

“El cervell té velcro per a les experiències negatives però teflon per a les positives”

Rick Hanson

Això evidentment no ens ajuda a sentir-nos bé i ni tan sols és una visió completa i realista de la nostra vida.

Per a tenir-la podem decidir posar atenció plena també a les coses bones. I així ho farem en aquesta meditació guiada de tancament d’any, experimentant com és recordar, valorar i agrair el que sí tenim.

Trobareu aquí l’àudio Meditació Mindfulness de tancament de l’any 2020:

Meditació Mindfulness Tancament de l’any 2020 en Català – Integrar, reconèixer i agraïr

Us recomano que la sentiu des d’un ordinador per poder posar el mòbil en mode avió o deixar-lo en una altra habitació i que no destorbi. Desitjo que us sigui d’utilitat.

Al blog hi trobareu altres meditacions per gestionar les emocions difícils. O una pràctica de descans per fer durant les vacances.

I també ens desitjo que l’any vinent ens retorni aquelles petites grans coses que ens estimem i hem après a apreciar: estar amb els nostres sense reserves, les abraçades apretades, moure’ns lliurement, la natura, l’oci i la cultura…

Una abraçada i molt bones festes a tots!!!

Recordeu que el 2021 seguim amb les Sessions de Mindfulness Online i els Cursos de Mindfulness a Olot i Banyoles. Aquest 2021, t’animes a meditar?

Marta